FabLab    Kalender    Scholen   Jongeren   Workshops   Hackathons   Lesmateriaal   Contact   Missie & Visie

WORKSHOPS: De nieuwe datums voor 2020:

2020

3D printing - werken met een 3D printer:

  Alle workshops zijn gratis en duren ongeveer 2 uur.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten.


TinkerCAD - maak je eigen 3D tekeningen online:
Er volgen nog bijkomende datums.
 Alle workshops zijn gratis en duren ongeveer 2 uur.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten.


All-in-One - leer alle geheimen van je eigen 3D printer:
De All-in-One workshop van maart gaat over SLA printers (Stereolithography).
Deze workshops zijn betalend: Bij de start van de workshop krijgt u een nieuwe printer (deze zit in de prijs van de workshop inbegrepen) en gedurende 3 avonden leren we uw printer tot in het detail gebruiken.
Workshop met FDM techniek = 295 euro
Workshop met SLA techniek = 395 euro
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten. U zult vervolgens een uitnodiging tot betalen krijgen per mail.
Kom regelmatig terug naar deze pagina. Wij zetten er soms kortingscodes op. Gebruik u die bij de inschrijving dan krijgt u een korting van 20%.


Nieuw in 2020
JAMMER sessies (spreek uit "jemmer"):

Deze sessies staan open voor alle jongeren tot 18 jaar. Wij moedigen scholen, groepen leerlingen en alle jongeren met interesse in 3D, VR, IoT (alles met alles verbinden) mee te doen met deze Jammer sessies. Ze zijn volledig gratis. Ook de materialen worden gratis ter beschikking gesteld.
Sessies worden afgerond met een Jammer pitch. Win je, dan krijgt elk teamlid een prijs ter waarde van 75 euro. Doe je mee vanuit een school, dan krijgt de school een 3D printer of een VR set (naar keuze) en elke deelnemer van het winnende team een kit met sensoren en microcontroller ter waarde van 53 euro.

Er zijn twee soorten Jammer sessies: Meer weten? Download dit formulier met alle uitleg.en stuur het ons ingevuld terug via mail naar Het Brussels-FabLab.be    OPGEPAST ! Formulier beschikbaar vanaf 6 januari 2020.


VR (Virtual Reality) momenten:
Leer wat VR is door het te gebruiken. Je kan virtuele ontwerpen opslaan en laten printen via een 3D printer. The sky is the limit met VR. Laat je fantasie de vrije loop.
 Alle workshops zijn gratis en duren ongeveer 2 uur.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten.


Sensoren programmeren in Python:
Enkel voor groepen van minimum 4 personen. Hou er rekening mee dat we hiervoor in totaal 18 uur uittrekken. U kunt deze verdelen over verschillende dagen en momenten. Doe ons een voorstel van datum en uren.(ook de zaterdag is mogelijk)
 Ook deze workshop is gratis
Inschrijven kan via Workshops . Je naam, aantal deelnemers en voorgestelde datums (en uren) in je mail zetten.


Werken met M5stack, Arduino en Raspberry Pi:
Enkel voor groepen van minimum 4 personen. Hou er rekening mee dat we hiervoor in totaal 12 uur uittrekken. U kunt deze verdelen over verschillende dagen en momenten. Doe ons een voorstel van datum en uren.(ook de zaterdag is mogelijk)
 Ook deze workshop is gratis
Inschrijven kan via Workshops . Je naam, aantal deelnemers en voorgestelde datums (en uren) in je mail zetten.
2019

Op woensdag   18/12/2019 om 14u kunt u gratis de laatste workshop van dit jaar volgen “Werken met een 3D printer”.
Deze workshops staan open voor iedereen. Er is geen voorkennis vereist. We vragen alleen een sterke interesse voor 3D printing. Er staan verschillende 3D printers ter beschikking. Hebt u een eigen ontwerp om te printen? Spreek er over met de docent.


Op woensdag   11/12/2019 om 14u kunt u gratis een workshop TinkerCAD volgen.

Deze workshops staan open voor iedereen met interesse in 3D tekenen. Ook voor deze workshops is er geen voorkennis vereist.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Workshops met uw naam, de naam van de workshop en de datum van de workshop waaraan u wenst deel te nemen.

WAAR:
Brussels FabLab "The IT Garage", ingang Nieuwland 42 – 44 te 1000 Brussel. Gebouw achteraan op de 1ste verdieping (lokalen van STARTPROjecten).

Op vrijdag 13 december publiceren wij de nieuwe datums voor 2020. Wens je een workshop op maat waarvan jij de invulling doorgeeft? Dat kan. Contacteer ons met jouw voorstel.

NIEUW:

De All - in - One Workshops...
Wens je een 3D printer aan te kopen en wil je er een workshop aan koppelen, specifiek over jouw printer, dan hebben wij een voorstel:

Je kan kiezen voor een workshop om te leren werken met een FDM printer (prijs van de workshop = 295€ ) of een workshop over een SLA printer (prijs van de workshop = 395€ ). In de prijs zit een nieuwe printer inbegrepen.
Deze krijg je vanaf de start van de workshop wat maakt dat doorheen de volledige workshop je alles leert over je eigen printer. Alle gebruikte materialen tijdens de workshop, zoals filamenten en/of resin, zijn gratis.Wij geven eveneens 3 jaar garantie op de printers.

Inhoud van de All - in - One workshop: Leren werken met je printer + een 3D printer + filamenten (2kleuren) en/of resin.

Laatste update (28/11/2019):
De geplande All - in - One van 2019 zijn volzet. Inschrijven kan momenteel niet meer. Zodra we nieuwe datums hebben kunt u deze hier terugvinden.

De volgende All - in - One workshops (einde dit jaar en begin 2020) zullen gespreid worden over 3 avonden, telkens van 18u tot 20u30. Dus niet meer op een woensdag.

Meer over weten? Stuur een mail naar Info .
We kijken er alvast naar uit om jou te verwelkomen.

         

Kom regelmatig terug om onze workshopkalender te raadplegen.