S.T.E.M. ruimte    Kalender    Scholen   Jongeren   Workshops   Hackathons   Lesmateriaal   Contact   Missie & Visie

WORKSHOPS:

Intro 3D printing - werken met een 3D printer:

  Al deze workshops zijn gratis en duren ongeveer 2 uur.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en de datum van de gekozen workshop in je mail zetten.


TinkerCAD - Thema "Halloween" - maak tijdens deze workshop je eigen 3D tekeningen online en print ze gratis op onze 3D printers:
Elke workshop zal een thema behandelen. Op (datum wordt medegedeeld op 5 augustus) is het thema de start van een nieuw schooljaar. Teken allerhande voorwerpen en print ze op onze 3D printers. Alle geprinte materialen kan je vervolgens gratis mee naar huis nemen. Duurt de print te lang, kom ze dan later ophalen.
Volgende thema's zijn: Een nieuw schooljaar, Halloween ......
 Al deze workshops zijn gratis en duren ongeveer 2 uur.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten.
Deze workshops hernemen we vanaf 2021:

MAKER workshop - leer alle geheimen van je eigen 3D printer:
    (Wat is het verschil met de gratis workshops 3D printing? Deze workshops geven jou een introductie in de wereld en de mogelijkheden van 3D printers.)

Tijdens de MAKER workshops leer je een 3D printer in elkaar steken en krijg je de volledige werking uitgelegd met veel do and dont's.
Elke deelnemer gaat naar huis met zijn eigen printer. Nagelnieuw en met 2 jaar garantie.

Wij focussen op 2 technieken: de FDM en de SLA printers. De SLA printers zijn iets duurder (voorlopig toch) dan deze met filamenten, daarom ook het prijsverschil.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten. U zult vervolgens een uitnodiging tot betalen krijgen per mail.
Kom regelmatig terug naar deze pagina. Wij zetten er soms kortingscodes op. Gebruik u die bij de inschrijving dan krijgt u een korting van 20%.


Nieuw in 2020
JAMMER sessies (spreek uit "jemmer"):

Deze sessies staan open voor alle jongeren tot 18 jaar. Wij moedigen scholen, groepen leerlingen en alle jongeren met interesse in 3D, VR, IoT (alles met alles verbinden) mee te doen met deze Jammer sessies. Ze zijn volledig gratis. Ook de materialen worden gratis ter beschikking gesteld.
Sessies worden afgerond met een Jammer pitch. Win je, dan krijgt elk teamlid een prijs ter waarde van 75 euro. Doe je mee vanuit een school, dan krijgt de school een 3D printer of een VR set (naar keuze) en elke deelnemer van het winnende team een kit met sensoren en microcontroller ter waarde van 53 euro.

Er zijn twee soorten Jammer sessies: Meer weten? Download dit formulier met alle uitleg.en stuur het ons ingevuld terug via mail naar de S.T.E.M. ruimte van de IT Garage.    OPGEPAST ! Formulier beschikbaar vanaf 25 mei 2020.


VR (Virtual Reality) momenten:
Leer wat VR is door het te gebruiken. Je kan virtuele ontwerpen tekenen, bewaren en laten printen via een 3D printer. The sky is the limit met VR. Laat je fantasie de vrije loop.
 Al deze workshops zijn gratis en duren ongeveer 3 uur.
Inschrijven kan via Workshops . Je naam en datum van de gekozen workshop in je mail zetten.


Sensoren programmeren in Python:
Enkel voor groepen van minimum 4 personen. Hou er rekening mee dat we hiervoor in totaal 18 uur uittrekken. U kunt deze verdelen over verschillende dagen en momenten. Doe ons een voorstel van datum en uren.(ook de zaterdag is mogelijk)
 Ook deze workshop is gratis en staat open voor scholen, organisaties, vriendengroep, werkzoekenden etc. ...
Inschrijven kan via Workshops . Je naam, aantal deelnemers en voorgestelde datums (en uren) in je mail zetten.


Werken met M5stack, Arduino en Raspberry Pi:
Enkel voor groepen van minimum 4 personen. Hou er rekening mee dat we hiervoor in totaal 12 uur uittrekken. U kunt deze verdelen over verschillende dagen en momenten. Doe ons een voorstel van datum en uren.(ook de zaterdag is mogelijk)
 Ook deze workshop is gratis en staat open voor scholen, organisaties, vriendengroep, werkzoekenden etc. ...
Inschrijven kan via Workshops . Je naam, aantal deelnemers en voorgestelde datums (en uren) in je mail zetten.

         

Kom regelmatig terug om onze workshopkalender te raadplegen.